D1 u Brna stála po srážce se sebevrahem dvě hodiny

Brno – Zhruba dvě hodiny nejezdila auta po dálnici D1 kolem Brna ve směru na Bohumín. Ráno vstoupil před projíždějící kamion mladík, podle policistů se pokusil o sebevraždu. Ačkoli uzavírka dálnice skončila dříve, než silničáři původně odhadovali, výrazně zkomplikovala dopravu v Brně. Jeho ulicemi vedla objízdná trasa, auta z dálnice výrazně zahustila provoz v ranní špičce.

Chodec se ocitl na 194. kilometru dálnice D1, kde se s ním střetlo projíždějící auto. „Podle prvotních informací chtěl osmnáctiletý mladík spáchat sebevraždu a skočil před rozjetý kamion,“ popsal nehodu policejní mluvčí Pavel Šváb. Mladík podle něj nehodu přežil a je v nemocnici.

Nehoda zablokovala dálnici D1 kolem půl osmé ráno. První odhady hovořily až o pětihodinové uzavírce, nakonec skončila před desátou hodinou.

Policisté dálnici uzavřeli mezi 190. a 194. kilometrem ve směru na Bohumín, dopravu odkláněli do Brna, jehož ulice auta z dálnice zatížila v pondělní ranní špičce. Výsledkem byly dlouhé kolony na Vídeňské a Jihlavské.

Omezení na D1 trvá u zbouraného mostu, jezdí se jedním pruhem

Dopravní omezení postihne i řidiče, kteří po dálnici D1 cestují od Brna na Prahu. Mezi 105. a 109. kilometrem je provoz sveden do jednoho jízdního pásu, jezdí se jím v uspořádání 2 pruhy na Brno a 1 pruh na Prahu. ŘSD načasovalo uzavírku tak, že probíhá od pátečního večera do středečního večera, postihla nedělní odpolední špičku a stále pokračuje. V noci ze soboty na neděli byl úsek od Jihlavy k Humpolci obousměrně zcela uzavřen kvůli demolici mostu.

Likvidace mostu na D1 brzdí dopravu (zdroj: ČT24)