Policie ví, jak vypadala žena, která odhodila dítě do kontejneru, stále ji hledá

Cheb – Policisté tuší, jak vypadá žena, která v pondělí odložila novorozené dítě do odpadkového kontejneru v Chebu. O pomoc s pátráním prosí policisté případné svědky. Podle mluvčího Karlovarské krajské nemocnice Vladislava Podrackého se zachráněné dívce daří dobře, zdravotníci jí říkají Anička.

Když karlovarská nemocnice dívku z kontejneru přijala, byla podchlazená. Teď už je její stav stabilizovaný, není v ohrožení života. „Začíná už přijímat potravu,“ uvedl mluvčí Podracký.

Žena, kterou kriminalisté hledají, je 20 až 30 let stará, vysoká 170 centimetrů, má štíhlou postavu a černé vlasy česané do culíku. V době, kdy pohodila novorozené dítě do kontejneru, na sobě měla nápadné barevné oblečení. „Kriminalisté dále zjistili, že se pohybovala v doprovodu doposud neznámého muže v pondělí kolem 09:00 v okolí obchodního domu Lidl ve Františkových Lázních,“ doplnil policejní mluvčí Pavel Valenta.

Pokud někdo může policii sdělit jakoukoliv informaci o hledané ženě, případně muži, který ji doprovázel, může se ozvat na telefonním čísle 158 nebo na jakékoliv policejní služebně.

Marek Štětina o odhozeném dítěti (zdroj: ČT24)