Peníze z hazardu rozdělí chlumecká radnice handicapovaným dětem

Chlumec nad Cidlinou (Královéhradecko) – Nemocným dětem bude pomáhat zdravotní fond, který založila radnice v Chlumci nad Cidlinou. Přispívat do něj chce penězi, které vybírá za provozování herních automatů. O prvním příspěvku pro rodinu handicapovaného chlapce rozhodla v těchto dnech.

O příspěvek z nového zdravotního fondu může chlumeckou radnici požádat každý rodič handicapovaného dítěte. Podmínkou je bydliště v Chlumci a věk dítěte do osmnácti let. „Peníze z fondu poslouží na nákup léků a léčebných prostředků, kompenzačních pomůcek, popřípadě na léčebné pobyty pro děti,“ přiblížila Irena Pánková z městského úřadu.

Radnice zatím dostala jen jednu žádost o peněžitou pomoc, ale očekává, že její fond, na němž zatím je 170 tisíc korun, bude mít úspěch. Upozorňuje, že projekt je teprve na začátku a na úřadě už se informovali další lidé. „Základní pravidlo je, že si necháme poradit speciální skupinou lékařů, ve které pracují dva naši radní – shodou okolností lékaři – a dva pediatři,“ popsal starosta Miroslav Uchytil.

Příspěvky z fondu chce radnice rozdělovat dvakrát do roka. Základem vždy budou peníze z hazardu, ale přispět může každý.

Přemysl Šrámek o rozdělování peněz z hazardu (zdroj: ČT24)