Sklep ve Vlasaticích skrýval tři mrtvé novorozence, policie obvinila matku

Vlasatice (Brněnsko) – Tři mrtvé novorozence nalezli kriminalisté ve sklepě domu v obci Vlasatice na Brněnsku. Policisté vyslechli matku a obvinili ji z vraždy, ke které se podle jihomoravského policejního ředitele Leoše Tržila přiznala. Žena své těhotenství tajila, k činu se rozhodla kvůli ekonomickým problémům.

Po upozornění gynekologa zamířili policisté do jednoho z domů ve Vlasaticích, kde nalezli těla tří novorozenců. Kriminalisté vyslechli jedenatřicetiletou matku, kterou potom obvinili z vraždy a policie připravuje návrh na její vzetí do vazby. Žena podle policie nejprve zabila dvojčata, která porodila před rokem, letos v květnu totéž učinila, když se jí narodilo další dítě. „Oba skutky doznala. Na základě toho jí bylo sděleno obvinění,“ uvedl krajský policejní ředitel Leoš Tržil.

Lékař, který o ženu pečoval, pojal podezření, když ho letos navštívila a řekla mu, že dítě zemřelo v nemocnici při porodu. Gynekolog však při předchozí prohlídce zjistil, že je dítě zdravé. „Na základě toho prováděl konzultaci s porodnicí a zjistil, že dotyčná v nemocnici vůbec nebyla,“ přiblížil Tržil.

Žena, které hrozí až doživotní vězení, se rozhodla zabít své děti kvůli ekonomickým problémům rodiny, která se již stará o dvě děti. „Oboje těhotenství tajila se záměrem, že se dětí následně nějakým způsobem zbaví,“ popsal Leoš Tržil. Žena uvedla, že o očekávaných dětech neřekla ani svým nejbližším, dokonce ani manželovi. Také on řekl, že nic netušil. „Nepoznal jsem to. Nedokážu pochopit, proč se to stalo,“ uvedl. Stejně tak lidé žijící v sousedství domu, kde policisté mrtvé děti našli, tvrdí, že si žádného těhotenství nevšimli. Žena podle nich často nosila neforemné oblečení.

Vlasatičtí manželé měli statisícové dluhy a krajský soud v Brně vůči nim vedl insolvenční řízení. Hrozilo jim dokonce zabavení domu. Krajský soud v Brně ale nakonec vyhlásil úpadek, a povolil tak oddlužení manželů. Žena podezřelá z vraždy byla převážně v domácnosti, naposledy pracovala pro zásilkovou společnost.