Velké požáry v Brně: Hořela hala v Králově Poli i les v Soběšicích

Brno – Rozsáhlý požár zničil malý výrobní areál v brněnském Králově Poli. Hasiči dostali plameny pod kontrolu zhruba po dvou hodinách. Jeden z hasičů utrpěl při zásahu zranění. Většina zasahujících na místo přijela z lesa v jiné brněnské části Soběšicích, kde hořelo dopoledne, s hašením v nepřístupném terénu pomáhal i vrtulník.

Požár v areálu u Kollárovy ulice v Králově Poli vypukl po jedenácté hodině, hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu, přijelo sedm hasičských jednotek. Oheň zřejmě vypukl v zastřešené proluce s nejasným využitím. Odtud se rozšířil do přilehlé budovy, která slouží jako výrobní hala, ale jsou v ní i kanceláře. Šířil se pod střechou. Přibližně v polovině budovy se podařilo plameny zastavit. Při zásahu utrpěl zranění jeden hasič, s poraněním nohy ho odvezla záchranná služba.

NO COMMENT: Zásah hasičů v Soběšicích (zdroj: ČT24)

Pro brněnské hasiče nebyl zásah v Kollárově ulici dnes první velkou akcí. Kolem půl desáté dopoledne vyjeli hasiči k požáru lesa v brněnských Soběšicích. Na místo povolali i vrtulník, plnicí stanoviště zřídili na místním fotbalovém hřišti. Plameny se s pomocí vrtulníku povedlo dostat pod kontrolu, teď se hasiči pokusí nepřístupným terénem dostat přímo na místo požáru a oheň dohasit.