Policejní honička na Karlovarsku skončila střelbou a nehodou

Karlovy Vary - Nehodou skončila ranní honička policie s devětadvacetiletým řidičem osobního auta Daewoo, který neuposlechl výzvy policistů k zastavení a ujížděl z Chebu až do Karlových Varů. Policisté nakonec museli vozu zatarasit cestu nákladním autem, do kterého narazil. Při zatýkání museli použít i služební zbraň. Řidič byl lehce zraněn, stejně jako jeden ze zasahujících policistů.

Honička se odehrála kolem 5. hodiny ranní.  „Řidič policistům ujížděl a projel i připravené zátarasy. U sjezdu na Globus u Karlových Varů museli policisté použít donucovací prostředky. Ale i po nehodě muž na zasahující policisty najížděl a snažil se je zranit,“ uvedla Böhmová.

Podle prvních informací je řidičem Čech, který byl zřejmě pod vlivem drog. Silnice R6 byla kvůli nehodě u Karlových Varů uzavřena. Provoz na hlavní trase v Karlovarském kraji byl obnoven po půl osmé.

„V tuto chvíli je devětadvacetiletý řidič po ošetření v nemocnici a byl umístěn do policejní cely,“ doplnila policejní mluvčí Kateřina Böhmová.