Večer trať v Hlubočepích stála, ráno posloužila jako objížďka

Praha/Karlštejn – Dvě nehody poznamenaly železniční dopravu na západním okraji Prahy a nedaleko za její hranicí. Nejprve muž na kolejích – zřejmě sebevrah – zastavil dopravu na vedlejší trati Praha–Beroun (přes Rudnou a Loděnici) v Hlubočepích. Ráno tatáž trať posloužila jako objízdná trasa některým vlakům, které jezdí z Prahy do Berouna po hlavní trati (přes Černošice a Řevnice), protože se další podobná nehoda stala právě na ní.

V půl sedmé večer vkročil muž pod motorový osobní vlak, který projížděl pražskými Hlubočepy při cestě z Nučic do Prahy-Smíchova. „Utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ řekla policejní mluvčí Jana Rösslerová, podle které šlo zřejmě o sebevraždu. Vlaky od Berouna a Nučic potom končily v Řeporyjích, dále museli lidé cestovat městským autobusem.

Další podobná nehoda poznamenala tutéž trať hned ráno – ovšem jiným způsobem. Kolem sedmé hodiny vkročil další člověk pod osobní vlak, tentokrát však na hlavní trati Praha–Beroun nedaleko před berounským nádražím. Osobní vlak jedoucí z Berouna na Prahu ho odhodil," uvedla mluvčí berounské policie Lenka Uriánková. Sražený člověk srážku přežil, provoz na trati však museli železničáři zastavit. Část vlaků odklonili právě na trať přes Hlubočepy a Rudnou, ostatní musely čekat na otevření hlavního tahu, ranní rychlík z Prahy do Železné Rudy tak nabral půlhodinové zpoždění.

Celkem za posledních 24 hodin zahynuli na dvou tratích mezi Prahou a Berounem dokonce tři lidé. Střet vlaku s chodcem totiž zastavil hlavní trať ještě jednou ve středu dopoledne.