Havlíčkův Brod je ve sporu s krajem kvůli opravě mostu

Havlíčkův Brod – Problémy s mostem na nejrušnější křižovatce ve městě mají v Havlíčkově Brodě. Město se zatím nedokázalo dohodnout s Krajem Vysočina na jeho opravě. Požaduje totiž širší most, kraj ho ale odmítá zaplatit.

Křížení dvou hlavních silničních tepen uprostřed města je velmi často ucpané a řidiči čekají v dlouhých kolonách. Kraj se na křižovatce chystá rekonstruovat most. Město požaduje, aby byl pro lepší plynulost dopravy širší. „Myslíme si, že by stavba měla být rozšířena i o připojovací a odpojovací pruhy,“ uvedl člen rady města Havlíčkův Brod Libor Honzárek (TOP 09).

Kraj se ale zdráhá investovat desítky milionů korun navíc a vyzývá město, aby si rozšíření ještě rozmyslelo. Takový postoj ale Brod radikálně odmítá a hodlá po vzoru jiných měst platit jen chodníky, semafory, veřejné osvětlení a přeložky sítí. Kraj tvrdí, že se rozšířením silnice plynulost dopravy na hlavní křižovatce Havlíčkova Brodu výrazně nezlepší.

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)

Přesto městu nabídl ústupek, že kromě opravy zaplatí i rozšíření mostní konstrukce. Trvá ale na tom, že na nové silniční pruhy asi za 20 milionů korun si musí radnice sehnat peníze sama. Případnou vlastní investicí do rekonstrukce mostu se mají brodští zastupitelé zabývat už na svém zářijovém zasedání.