D1 ucpalo zúžení u Psář, jedním pruhem se bude jezdit do soboty

Psáře (Benešovsko) – Na dálnici D1 začalo platit kruté omezení – kvůli přípravným pracem na modernizaci úseku Šternov–Psáře se jezdí směrem na Prahu pouze jedním jízdním pruhem. Před 49. kilometrem se proto tvoří kolona, řidiči v ní postávají až na osmikilometrovém úseku. Omezení potrvá do soboty.

Modernizace dálničního úseku Šternov–Psáře na Benešovsku pokročila do fáze, kdy je kvůli pracem na středovém pásu nutné uzavřít celý jeden jízdní pás. Protože ten druhý ještě není upraven tak, aby bylo možné jezdit po něm v každém směru dvěma pruhy, jezdí se v režimu 2+1 pruh. „Uzavřel se celý pás ve směru na Prahu, všechno jede v pásu, který vede na Brno, a je tam pouze jeden pruh do Prahy,“ přiblížil operační důstojník dálničního oddělení v Bernarticích.

Před zúžením se vytvořila kolona. Po poledni byla sedmikilometrová, kolem druhé odpoledne osmikilometrová. Ačkoli nejsou vyhlášeny žádné oficiální objízdné trasy, podle policistů není vhodné na dálnici zůstávat. „Doporučujeme všem řidičům, kteří pojedou na Prahu, použít nějakou jinou trasu,“ podotkl bernartický dálniční policista.