Týden po požáru vydal dům ve Zlíně druhou oběť

Zlín - V sutinách shořelého domu ve Zlíně, kde před týdnem při požáru zemřel třiaosmdesátiletý muž, našli hasiči a policisté druhé tělo. Bližší informace zatím policie poskytnout nechtěla. Příčinu smrti odhalí až nařízená pitva. Požár způsobil škody asi za 600 tisíc korun, jeho příčinu i další okolnosti hasiči a policisté stále zjišťují.

Dům u zahrádkářské kolonie v ulici Ronzovy Paseky v části Příluky začal hořet v noci na 18. září. Při požáru zemřel senior, dříve profesionální hasič, který v domě bydel. Muž se v poslední době údajně staral o bezdomovce. Podle hlášení měli být v domě další dva až tři lidé, záchranáři ale při zásahu nejdříve nikoho dalšího nenašli. Druhé tělo nalezli až po několika dnech. Oheň zničil vnitřní část chalupy o půdorysu zhruba deset krát pět metrů, zasáhl polovinu střechy a částečně se také propadly stropy.

Nejde o první letošní oběti požárů ve Zlínském kraji. V březnu zahynul muž při požáru rodinného domku v Zašové na Vsetínsku. V lednu bylo při požáru v bytě v panelovém domě v Kroměříži nalezeno tělo mladé ženy. Policie však později tento případ uzavřela jako vraždu. Vrah spáchal ve stejný den sebevraždu, když v automobilu narazil do stromu.