Hradeckou křižovatku tří cest ucpala oprava

Hradec Králové – Velké dopravní komplikace způsobila oprava křižovatky u ČKD v Hradci Králové, která dopoledne začala. Řidiči musí počítat, že se u křižovatky, kde se sjíždějí silnice od Prahy, Liberce a Náchoda, výrazně zdrží. Měli by také být obezřetní, u křižovatky už se staly nehody. Příští týden se situace ještě více zkomplikuje, křižovatka bude uzavřena úplně.

Okružní křižovatka u ČKD je na místě, kde se setkávají silnice I/11 z Prahy, která vede dále na Ostravu, I/33 na Náchod a do Polska a I/35 z Liberce na Olomouc. Silničáři začali frézovat asfaltový povrch křižovatky, jezdí se jen jedním pruhem a podle potřeby se provoz přerušuje. Před částečně neprůjezdnou křižovatkou se proto vytvořily kolony aut. „Kolony se pomalu pohybují. Situaci monitorujeme a v případě potřeby jsme připraveni dopravu řídit. Od řidičů to chce hlavně trpělivost a ohleduplnost,“ řekl policejní mluvčí. Řidiči by podle něj měli počítat se zdržením buď ve frontě před křižovatkou, nebo při jízdě po jiné trase.

U křižovatky se již staly dvě nehody. Při první se srazila dvě osobní auta a dva lidé utrpěli zranění. Později se střetla ještě další tři auta, druhá havárie se ale obešla bez zranění.

Práce na kruhovém objezdu na severozápadě Hradce Králové budou pokračovat do pátku. V příštím týdnu silničáři na opravu navážou druhou etapou, při které křižovatku uzavřou s výjimkou odbočovacího pruhu z Hradce na Jaroměř. V dalších směrech se bude jezdit objízdnými trasami přes obce Světí, Svobodné Dvory a Hradec Králové.