Za pád stropu v nákupním centru obvinila policie dva muže

Plzeň – Kvůli jarnímu propadu části stropu v plzeňském nákupním centru Plaza obvinila policie dva muže z obecného ohrožení z nedbalosti. Policejní mluvčí Ivana Telekešová nechtěla upřesnit, čeho přesně se oba dopustili a jaký vztah k centru měli – zda jde například o stavební dozor nebo dělníky.

Pádem stropních podhledů v části centra Plaza se podle policejní mluvčí zabývali znalci z oborů stavebnictví, zdravotnictví a ekonomiky. Z jejich posudků a výpovědí svědků policisté usoudili, že za nehodu zodpovídali dva muži ve věku 29 a 43 let. Přesvědčí-li vyšetřovatelé státního zástupce a soud, hrozí stíhané dvojici až pět let vězení.

Stropní podhledy se v Plaze zřítily 28. března po poledni v nejvyšším podlaží mezi pokladnami a schody ke kinosálům. Ze stropu se potom začala lít voda. Pět lidí utrpělo zranění, jedna pracovnice obsluhy skončila v nemocnici. Událost nenarušila konstrukci ani statiku budovy, proto již druhý den po incidentu centrum opět otevřelo. Multikino obnovilo provoz zhruba po třech týdnech.