Policisté chytili řidiče, který v Brně srazil tři lidi a ujel

Brno – Řidiče, který na přechodu v Brně srazil tři chodce, vypátrala policie. Devětašedesátiletý muž od nehody, která skončila těžkým zraněním jednoho chodce a lehčími poraněními dvou dalších, ujel. Po vypátrání policistům řekl, že odjel proto, že zjistil, že se o zraněné starají kolemjdoucí.

Řidiče stříbrného fiatu, který se v Brně-Řečkovicích střetl se skupinou chodců, hledala policie od pondělí. Nehoda se stala v podvečer na přechodu u kostela na Palackého náměstí. Přes ulici přecházel devětatřicetiletý muž se svými dvěma dětmi. Po srážce s autem utrpěl otec těžké a děti lehká zranění. Auto ale od nehody odjelo. Řidič, kterého policie nakonec vypátrala a který se přiznal, byl přesvědčen, že jeho asistence není potřeba. „Řekl, že přibližně 50 metrů za přechodem své auto zastavil, pěšky se vrátil k přechodu, a když zjistil, že zraněným poskytují ostatní lidé pomoc, odešel,“ uvedl vedoucí brněnské dopravní policie Roman Póč.

V pátrání po řidiči pomohla policistům veřejnost, vyšetřovatelé tak měli popis vozu a znali i část jeho registrační značky. Auto nakonec našli v autoservisu. Byla na něm poškození, která podle Romana Póče jasně potvrzují, že autem byli sraženi chodci. Kdyby bylo vozidlo nalezeno až po opravě, bylo by prokazování viny obtížné, dodal Póč.