Centrum Náchoda ochromila rekonstrukce křižovatky

Náchod - S velkými komplikacemi musí počítat řidiči projíždějící Náchodem. Začala totiž rekonstrukce frekventovaného kruhového objezdu na Plhovské ulici, kudy vedou hlavní trasy do Broumovského výběžku nebo do Červeného Kostelce. Křižovatka je nyní průjezdná pouze ve směru od Hronova. Dopravní omezení tady potrvá do 2. června.

Okružní křižovatka, přes kterou denně projede více než 25 tisíc aut, se během dvou měsíců rozšíří. Doprava v centru města se ale musela rekonstrukci přizpůsobit. Některé ulice slouží jako objízdné trasy pro osobní auta, jiné se zcela uzavřely. 

Mnozí řidiči jsou situací zmatení, radnice ale čekala mnohem větší problémy. „Zatím jsme velmi mile překvapeni, provoz po Náchodě je plynulý, nikde se nám velké fronty netvoří. Samozřejmě ale očekáváme, že dopravní špičky nastanou,“ uvedla mluvčí Nina Adlof. Podle starosty Jana Birkeho (ČSSD) Náchod podobný rozsah objížděk nepamatuje. „Řidiči musí sledovat dopravní značení. A hlavně žádáme, aby se jím řídili,“ dodala policejní mluvčí Eva Prachařová. 

Pro kamiony ale platí jiný režim. Ty, které jedou z Náchoda do Červeného Kostelce a naopak, posílají značky na objízdnou trasu přes Českou Skalici, Žernov a Červenou Horu. Zejména obyvatelům Žernova se vytyčená objížďka nelíbí. „Hlukové limity jsou překračovány i v době, kdy tam objížďka nevede, natož v případě, kdy přes nás bude jezdit zvýšené množství nákladních automobilů,“ upozorňuje starosta Žernova Libor Mojžíš (ODS).

V Náchodě se opravuje frekventovaná okružní křižovatka (zdroj: ČT24)