Části Bíliny a Teplic jsou bez dodávek tepla

Bílina – Šestnáctitisícová Bílina na Teplicku a část Teplic jsou kvůli poruše technologických zařízení na blocích elektrárny Ledvice od pondělního večera bez dodávek tepla. Dodávky tepla by měly být obnoveny ještě dnes, řekl mluvčí ČEZ Teplárenské Ota Schnepp.

„Odstávka dodávek tepla se týká sídliště Teplické předměstí, sídliště Za Chlumem, sídliště u Nového nádraží, středu města včetně plavecké a zimní haly, nákupního centra Interspar a Obchodní galerie,“ řekl mluvčí bílinské radnice Karel Schön. Dvě sídliště jsou podle něj zásobována teplem ze záložních zdrojů. 

V Teplicích jsou bez tepla lokality Nová ves a Bílá cesta, ostatní části města zásobuje záložní zdroj, tepelná výtopna Proboštov. Podle Schneppa technici pracují na odstranění poruchy nepřetržitě. Oba bloky by měly obnovit provoz ještě dnes. 

Do budoucna by podle Schneppa měla zamezit podobným událostem záložní plynová kotelna se čtyřmi plynovými parními kotli v areálu Elektrárny Ledvice, která nahradí dosluhující uhelnou výtopnu v Proboštově. Zprovozněna má být v listopadu.