Při nehodě kamionu na 159. kilometru D1 zemřel řidič

Velká Bíteš - Na 159. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno došlo deset minut po půlnoci k tragické nehodě, při níž zemřel jednatřicetiletý řidič kamionu. „Muž ročníku 1983 se soupravou Scania s návěsem přejel na pravou krajnici a mimo vozovku se převrátil. Při tom utrpěl smrtelná zranění, kterým na místě podlehl,“ řekla policejní mluvčí Dana Čírtková. V místě nehody byl směrem na Brno průjezdný jen levý jízdní pruh. Provoz v obou pruzích se podařilo obnovit před 10:00. Příčinu nehody policie vyšetřuje.

Práce na odstranění následků nehody zdrželo překládání nákladu pečiva a dalších potravin.  Během vyprošťování se v místě nehody vytvořila zhruba kilometrová kolona. Nyní už je podle policie provoz plynulý, komplikace nejsou ani v úseku mezi 112. kilometrem u Jihlavy a 104. kilometrem u Větrného Jeníkova, kde pokračují přípravné práce na modernizaci dálnice. Od příštího týdne do začátku srpna tam budou dělníci měnit povrch vozovky. Stejné práce čekají i úsek od 75. kilometru u Hořic po exit Loket na 66. kilometru.

Přípravné práce na uzavření půlky dálnice by měly začít také na osmi kilometrech v úseku Šternov - Psáře. Kvůli opravě bude proto zcela uzavřen jízdní pás ve směru na Brno a provoz se přesune do druhé poloviny dálnice, kde se bude jezdit ve dvou zúžených pruzích v obou směrech. Levý pruh bude široký 2,5 metru a pravý 3,15 metru, uvedlo už dříve ŘSD.