V Ostravě hořela skládka plastů, kouř byl vidět na kilometry daleko

Ostrava - Šest hasičských jednotek odpoledne zasahovalo v areálu skládky společnosti OZO Ostrava v Ostravě-Hrušově. Okolo půl třetí odpoledne zde vypukl požár hromady plastů. Způsobená škoda podle mluvčího moravskoslezských hasičů Petra Kůdely zřejmě nebude nijak velká, příčina požáru zatím není známa. Sloup dýmu bylo vidět z několikakilometrové vzdálenosti.

„Šlo o požár hromady lisovaných balíků, které obsahují například plasty. Hromada zabírá plochu asi 30 x 20 metrů a je vysoká asi osm metrů,“ řekl Kůdela. Hasiči měli požár pod kontrolou, hasili oheň pěnou. Zdolat ho dokázali za tři hodiny.

Na místo přijeli i náměstci moravskoslezského hejtmana Josef Babka (KSČM) a ostravského primátora Dalibor Madej (ODS), kteří prověřovali, zda nebude zapotřebí varovat obyvatele města. „Kouř analyzujeme, ale stoupá nahoru a zatím to vypadá, že je všechno pod kontrolou a ani oheň by se neměl rozšířit,“ řekl Babka. Nakonec vydali doporučení, aby lidé nevětrali.

Kůdela řekl, že operační středisko hasičů přijalo kvůli požáru množství telefonátů, protože kouř je viditelný skutečně zdaleka. Na skládku se sváží každý den okolo 200 tun odpadů z ostravských domácností.