Tramvaje mezi Mostem a Litvínovem dnes nejezdí, trať poškodil kamion

Záluží (Mostecko) - Škodu více než milion korun způsobil dnes ráno řidič nákladního vozu v Záluží na Mostecku. Pravděpodobně nezvládl řízení a poškodil tramvajovou trať mezi Mostem a Litvínovem. Tramvaje mezi oběma městy nebudou jezdit minimálně celý dnešek.

Nehoda se stala krátce po čtvrté hodině ranní. „Řidič nákladního vozu Scania s přívěsem zřejmě nezvládl ve dvojité zatáčce svůj vůz, dostal smyk a vjel na tramvajovou trať,“ řekl mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková. Vozidlo při tom poškodilo jeden kolejový a jeden napájecí sloup i tramvajovou trať. Policie škodu odhadla na 1,2 milionu korun. „Řidič utrpěl lehké zranění, po ošetření byl z nemocnice propuštěn,“ doplnila Světláková.

Podle mluvčí Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Marcely Klíchové na místě nehody stále pracujují technici, kteří zjišťují rozsah škod. Tramvaje v místě nejezdí. „Nasadili jsme mezi Mostem a Litvínovem náhradní autobusovou výluku. Potrvá určitě celý den,“ řekla Klíchová. Škoda na majetku dopravního podniku může podle ní dosáhnout milionu korun.