Hustý černý kouř zahalil Lípu. V továrně hořel plast

Lípa (Zlínsko) – Požár ve firmě, která v Lípě u Zlína vyrábí plastové komponenty, odpoledne zaměstnal hned jedenáct hasičských jednotek. Z areálu se sice vznášel hustý černý dým, podle hasičů ale obyvatele neohrožoval na zdraví. Nikoho tak nemuseli evakuovat.

„Požár v průmyslovém areálu, kde se vyrábí plastové komponenty, nám byl nahlášen zhruba v 15:30. Na místě jsou profesionální hasiči a deset jednotek dobrovolných hasičů. Požár se nám už podařilo lokalizovat a nikdo při zásahu nebyl zraněn,“ uvedl mluvčí zlínských hasičů Libor Netopil po 17. hodině.

Plameny zasáhly venku stojící auto i jednu z budov, kde byl na ploše zhruba 30 krát 15 metrů uskladněný plastový materiál. „Podařilo se nám zabránit tomu, aby se požár rozšířil do vnitřní části objektu, kde byly uskladněny tlakové láhve,“ podotkl Netopil.

Mluvčí hasičů Libor Netopil o požáru ve výrobně plastových komponentů (zdroj: ČT24)

Z areálu se valil hustý černý dým, který byl vidět i z velké dálky. Podle Netopila ale nebyl pro obyvatele nijak nebezpečný, protože výrobní areál stojí dostatečně daleko od obytné zóny. Nikdo tak nebyl evakuován.

Příčinu požáru objasní až vyšetřovatel. Ten prozatím nevyčíslil ani škodu, kterou plameny napáchaly.