Plzeňský sklad výčepní techniky zachvátil požár

Plzeň – V areálu závodu na výrobu výčepní techniky v plzeňských Liticích vypukl požár. Plechová přístavba, zřejmě sklad, se pod náporem ohně zhroutila, střecha i stěny spadly. Dým stoupal i z navazující zděné budovy, hasiči museli použít jeřáby s plošinami, aby mohli vodu pouštět shora. Požár lokalizovali před 21:00. Podle dostupných informací nejsou žádní zranění.

Požár byl rozsáhlý, od prvotního hlášení byl v plném rozvoji, a když na místo přijely první jednotky, byla celá hala v plamenech. I když mají hasiči svědectví lidí z objektu, o příčinách požáru je podle nich ještě předčasné hovořit.

Podle prvních informací hasičů hořel v Liticích závod na výrobu plastů, později upřesnili, že jde o sklad výrobce na výčepní techniku. Šedočerný hustý dým stoupající z místa byl vidět kilometry daleko. Magistrát lidi z nedalekých domků vyzval rozhlasem, aby zavřeli a utěsnili okna. 

Na místo přijela i těžká vyprošťovací technika hasičské základny ve Zbirohu, aby rozebírala trosky. Kromě hasičů zamířili do Litic chemici z Třemošné u Plzně. Ti zjišťují koncentraci škodlivin v ovzduší. Škody patrně půjdou do milionů korun.