Odstartoval Diamond Race, přehlídka luxusu na čtyřech kolech

Brno – Nejen závod, ale především přehlídka luxusních vozů a společenská událost. V Brně dnes odstartoval Diamond Race. I když se závodu účastní superrychlá auta, pořadatelé ujišťují, že nemají v plánu dostat se do křížku s dopravními předpisy. Na cestu napříč republikou se jezdci vydají zítra. Policisté žádná zvláštní opatření neplánují.

Lamborghini, McLaren, Bentley, Ferrari, Chevrolet, Porsche - i takové značky se postavily na start letošního závodu Diamond Race. Třicítka vozů dnes jen symbolicky projela od brněnského obchodního centra Olympia do centra města, kde jezdci přenocují.

Na jízdu napříč Evropou se závodníci vydají zítra ráno, kdy mají namířeno do Polska. Policie kvůli závodu neplánuje žádná zvláštní opatření. Ačkoliv pro zúčastněná auta není problém vyvinout rychlost přes 200 kilometrů za hodinu, poslední ročníky závodu se obešly bez porušování předpisů. Na plyn závodníci zřejmě nejvíc šlápli v roce 2009, kdy v Německu policisté pětatřiceti jezdcům na tři dny zabavili jejich auta.

Letošní trasa Diamond Race dál vede z Česka přes Polsko, Bělorusko a Pobaltí zpět do Prahy, kde závod 28. června končí. Diamond Race je částečně i charitativní akcí, za posledních pět let díky němu putovalo 700 tisíc korun na podporu dětských domovů.

Události: Z Brna odstartoval Diamond Race (zdroj: ČT24)