Řidič jel na R10 v protisměru - při nehodě jeden mrtvý a tři zranění

Mladá Boleslav – Na rychlostní silnici R10 se včera večer u Mladé Boleslavi srazila protijedoucí auta, jedno vozidlo totiž jelo v protisměru. Při nehodě jeden muž zemřel a další tři lidé utrpěli zranění. Nehoda rychlostní silnici ve směru na Prahu uzavřela zhruba na tři hodiny.

Tragická nehoda v noci uzavřela R10 - řidič jel v protisměru (zdroj: ČT24)

Podle mluvčí středočeské záchranné služby Petry Effenbergové byl jeden ze zraněných přepraven do pražské střešovické nemocnice, při nehodě utrpěl těžká mnohačetná zranění. Další muž a žena byli zraněni lehce. Jak se auto do protisměru dostalo, policie vyšetřuje. Nehoda se stala na 41. kilometru R10 mezi Mladou Boleslaví a Bezděčínem. 

Mýtné brány řidiče v protisměru odhalí

Každoročně se do protisměru na dálnicích nebo rychlostních silnicích dostanou desítky řidičů. Letos v květnu skončila jízda v protisměru na dálnici D1 smrtí tří lidí. Zřejmě nejznámější je ale případ zdrogovaného Švýcara, který před třemi let ujel po R10 v protisměru 70 kilometrů. Způsobil přitom několik nehod.  

Podobným událostem má předcházet systém instalovaný na mýtných branách. Zatím funguje na dálnicích D1, D2 a D5. „V případě zjištění vozidla v protisměru je automaticky předána informace do NDIC, kde ihned dojde ke změně textu na informačních portálech. Samozřejmě je taky kontaktována dopravní policie,“ uvedl mluvčí ministerstva dopravy Martin Novák. Rychlostní silnice zatím tento bezpečnostní systém nemají. Podle Nováka o nich ale resort do budoucna uvažuje také.