V Kralupech shořela bývalá dýhárna, škoda je 30 milionů

Kralupy nad Vltavou – V Kralupech nad Vltavou v noci hořela hala bývalé dýhárny. Na místě až do brzkých ranních hodin zasahovalo přes dvacet jednotek hasičů. Práci jim komplikovaly vybuchující tlakové lahve. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Policie předběžně vyčíslila škody na deset milionů korun.

V Kralupech shořela bývalá dýhárna, škoda je 30 milionů (zdroj: ČT24)

V Kralupech nad Vltavou v části Lobeček hořela v noci na dnešek bývalá dýhárna, škoda je předběžně 30 milionů korun, z toho deset milionů korun na zařízení. Budovu o rozměrech 60 krát 20 metrů požár zcela zničil. Z nedaleké ubytovny muselo být evakuováno 15 osob, nikomu se nic nestalo. Příčiny požáru se vyšetřují.

Hasiči vyjížděli k požáru v pátek před desátou hodinou večerní. Kvůli jeho rozsáhlosti byl vyhlášen i třetí stupeň požárního poplachu. Požár dostali pod kontrolu před zhruba po čtyřech hodinách. „Důležitým úkolem hasičů bylo ochránit nedaleké nádrže s naftou, zásobníky s olejem a okolní budovy,“ uvedla mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Zasahovali hasiči z 22 stanic ze středních Čech a Prahy. Práci hasičům komplikovali lidé, kteří chtěli oheň sledovat. Svými auty blokovali příjezdové komunikace a hasiči kvůli nim měli ztížený přístup, na místo proto přijely dvě desítky policistů a strážníků. Těžká technika dnes strhne zbytky budovy, které by se mohly na někoho zřítit. Vyšetřování bude na místě pokračovat do neděle.