O víkendu teploty stoupnou nad třicítku. Přijdou však i srážky

Studio 6 (zdroj: ČT24)

Po velmi mírném pátečním ochlazení v sobotu vystoupají teploty nad třicítku. Očekávat můžeme o víkendu přeháňky i bouřky, byť bude převážně slunečno. Déšť by měl trvat do nedělního rána, přes den se vyjasní a od západu začne srážek ubývat.

V pátek se mírně ochladí, teploty by měly klesnout o jeden stupeň a pohybovat se budou nad 23 stupni Celsia, přičemž v níže položených oblastech teplota v odpoledních hodinách vystoupá k 27 stupňům.

Ze západu přijde okluzní fronta, která s sebou přinese oblačno až zataženo a ojedinělé přeháňky. Během odpoledne sice oblačnosti ubude, bude ale dynamičtější a očekávat můžeme přeháňky, případně i bouřky. Srážky by mělo pocítit zhruba šedesát procent území republiky, spadnout by na některých místech mohlo až 20 milimetrů srážek. Rovněž je potřeba počítat s nárazovými větry, ty by však neměly být zvlášť výrazné, dosahovat budou maximálně 55 kilometrů v hodině.

Předpověď na víkend
Zdroj: ČT24

V sobotu teploty přesáhnou tropickou třicítku. Nad 31 stupňů by mohly vyšplhat například v Poohří, zatímco na horách se budou odpoledne pohybovat kolem třiadvaceti stupňů. Obloha bude spíše slunečná, zcela výjimečně mohou přijít přeháňky, či dokonce bouřky. Večer se začne ze západu přibližovat studená fronta, s níž přijde i nízká oblačnost na západ Čech a možnost deště i bouřek.

Právě tato studená fronta určuje počasí na neděli. Teploty se budou pohybovat kolem 28 stupňů, počítat je třeba s větším množstvím srážek, obloha bude oblačná až zatažená. Postupně by se ale během dne mělo vyjasňovat a přeháněk a bouřek začne od západu ubývat.

Počasí na Colours

Návštěvníci festivalu Colours of Ostrava si pláštěnku nejspíš brát nemusí, opatrnost se vyplatí nejvíce v pátečních pozdních odpoledních a večerních hodinách, kdy je pravděpodobnost srážek nejvyšší. Celý festival by se jinak měl obejít bez výrazných přeháněk.

Předpověď pro Colours
Zdroj: ČT24