YouTube je v počtu uživatelů v Česku jedničkou

Překvapivě ne Facebook, ale hudební portál YouTube má v Česku nejvíc uživatelů - navštěvuje ho 94 procent lidí s přístupem k internetu. Tím jsou v Česku podle posledních čísel Českého statistického úřadu z konce loňského roku vybaveny tři čtvrtiny domácností.

Facebook, oblíbená síť mladých, se umístil těsně na druhé příčce s 93 procenty. Vyplývá to z průzkumu AMI Digital Index, který v únoru letošního roku realizovala agentura AMI Digital ve spolupráci se společností STEM. První tři příčky doplňuje podle počtu registrovaných uživatelů česká síť Spolužáci.

„Na prvních místech se neděje nic překvapivého, stále vedou staré etablované sociální sítě, i když některé, jako Spolužáci nebo Google+, už fungují spíš ve vegetativním stavu,“ uvedl ředitel AMI Digital Vladan Crha.

Počty uživatelů sociálních sítí v Česku
Zdroj: ČT24

Stále oblíbenější jsou v Česku vizuální formy komunikace - stále víc uživatelů získává v Česku Instagram, který pohltil čtvrtinu českých uživatelů internetu.

Podle průzkumu jen 3 procenta lidí s připojením nepoužívají žádné sociální sítě. Naopak tři čtvrtiny jsou na nich denně.

Více novinek ze světa médií přinesl Newsroom ČT24.

Newsroom ČT24 (zdroj: ČT24)