Facebook oslavil 12. narozeniny a zavede pět nových emotikon

Na facebooku se v řádech týdnů objeví pět nových tlačítek a s nimi pět nových emocí. Možnosti odpovědi na jeden klik rozšíří tlačítka lásky (Love), smutku (Sad), rozzlobení (Angry), štěstí (Happy) a údivu (Wow). Ikonický Like nezmizí, palec dolů, o kterém se spekulovalo, mezi novými tlačítky ale nakonec nebude.

U příspěvků bude na první pohled k vidění tradiční ikona „To se mi líbí“, po najetí kurzorem myši se v nabídce objeví sada dalších emotikonů.

Chceme, aby lidé mohli sdílet vše, co je pro ně důležité, nejen to, jak jsou šťastní a co se lidem bude líbit.
Mark Zuckerberg

Tlačítko „Líbí se mi“ bylo v mnoha případech nevhodné. „Ne každý moment v životě je pozitivní. A pokud sdílíte něco smutného – ať už je to zpráva o aktuálním dění, jako je uprchlická krize, nebo zpráva o úmrtí někoho blízkého – nemusí být zrovna příjemné takový post lajkovat,“ vysvětloval důvody rozšíření nabídky šéf sítě Mark Zuckerberg.

Facebook bude mít nová tlačítka
Zdroj: ČT24

Facebook novinku od říjnového oznámení testoval ve Španělsku, Chile, Irsku, Filipínách, Portugalsku a v Kolumbii. Jako první se jí ale dočkají uživatelé ve Spojených státech.

A co novinka přinese Facebooku? Další informace o uživatelích, o jejich emocích a názorech, které pravděpodobně zpeněží tím, že je předá zadavatelům reklamy.

Další novinky ze světa médií přinesl pořad Newsroom ČT24:

Newsroom ČT24 (zdroj: ČT24)