Česká MTV začne vysílat 29. listopadu

Praha - Hudební stanice MTV začne pro region Česka a Slovenska vysílat 29. listopadu, a to prostřednictvím kabelu, satelitu a internetové platformy IPTV. V provozu bude nepřetržitě 24 hodin, zaměří se především na mladší diváky. Kromě hudby tuzemských i zahraničních zpěváků a kapel nabídne také zábavné programy, reality show nebo seriály.

MTV v České republice doplní předchozí tři kanály televize Nova, po kanálech Nova Sport a Nova Cinema se stane třetí tematickou stanicí pod její hlavičkou. Česká verze bude 69. kanálem sítě MTV, kterou ve 162 zemích sleduje zhruba 592 milionů domácností. Divákům nabídne například adrenalinový pořad Nitro Circus nebo Cribs, pořad nahlížející do života celebrit. 

„Hudebně lifestylový kanál skvěle doplní naši současnou nabídku tematických kanálů,“ uvedl generální ředitel Novy Petr Dvořák. Spolu se spuštěním televizního vysílání začne na doméně www.mtv.cz fungovat i webová stránka v českém jazyce. 

Spuštění české verze MTV budou poslední listopadový víkend provázet akce pro fanoušky hudby a vyznavače adrenalinové podívané. V Praze v pátek 27. listopadu vystoupí britská elektronická kapela Prodigy. O den později bude MTV partnerem desátého ročníku závodů ve freestyle motokrosu Gladiator Games a s ním spojeného vyhlášení „FMX jezdce desetiletí“.