ČT24 na výletě v pražské zoo

Praha - Prostory pražské zoo dnes ožily tvářemi zpravodajství. Česká televize a Zoo Praha totiž připravily pro návštěvníky den plný zážitků se zpravodajstvím ČT. Návštěvníci si kromě jiného mohli prohlédnout televizní techniku nebo si vyzkoušet práci reportéra.

Tváře zpravodajství se objevily v netradičních kulisách - místo vysílacího studia v pražské zoo. A mnozí z nich mají právě na zoologickou zahradu nostalgické vzpomínky. „Pražská zoo pro mě je místem, které jsem už od svého teenagerského věku využíval zejména na rande,“ říká moderátor David Borek.   

Den se zpravodajstvím České televize si ale dnes užily hlavně děti. Kromě her a setkání s večerníčkovými hrdiny si také mohly zahrát na televizního redaktora. Mohly si vyzkoušet, jak se dělá televizní reportáž. K dispozici jim byla kompletní televizní technika včetně kamery, mikrofonu nebo přenosového vozu.

Živo bylo nejen v dětské zoo, kde sídlil stan České televize, ale také přímo ve výbězích jednotlivých zvířat. Návštěvníci pražské zoo se mohli podívat na cvičení lemurů se speciálním sportovním komentářem od moderátorů České televize. 

Pražská zoo letos slaví 80 let od svého založení. Loni jejími branami prošlo víc než milion návštěvníků, v žebříčku nejlepších zoo na světě ji časopis Forbes zařadil na sedmé místo.

Děti si mohly vyzkoušet práci reportéra
Zdroj: ČT24