Do Hvězdných válek vletěla režisérka Patty Jenkinsová

Nový díl ságy Star Wars bude režírovat Patty Jenkinsová (zdroj: ČT24)

Hlavní pozornost v příštím snímku ze světa Hvězdných válek se zaměřuje na stíhací piloty. Star Wars s podtitulem Rogue Squadron natočí režisérka Patty Jenkinsová, známá třeba oscarovým snímkem Zrůda a nedávnou akční Wonder Woman. Film by měl mít premiéru na Vánoce roku 2023. Čekání fanouškům trochu ukrátí seriál Andor.

Devětačtyřicetiletá Patty Jenkinsová se režie Hvězdných válek ujímá jako první žena. Sledovat bude novou generaci stíhacích pilotů z eskadry Rogue, která do série poprvé vlétla v epizodě Impérium vrací úder. Jenkinsová má ambice posunout hranice Hvězdných válek a ságu umístit do budoucí éry galaxie.

Zájem o letectví u režisérky probudil otec, který později zahynul ve službách amerického letectva. „Zažehla jsem v sobě vášeň přetvořit tu veškerou tragédii a vzrušení v nejlepší film o stíhacích pilotech všech dob,“ prohlásila Jenkinsová. 

Mezitím točila snímky o hrdinkách. V lednu má do kin vstoupit pokračování Wonder Woman s podtitulem 1984. Jenkinsová ještě před dokončením Hvězdných válek stihne také dva filmy o Barbie a Kleopatře.

Seriál o Andorovi

Fanoušky ságy Star Wars by měl ještě před ohlášeným filmem potěšit nový seriál Andor. V roli pilota Cassiana Andora se opět objeví mexický herec Diego Luna. První epizody vznikají v režii Tobyho Haynese, jehož jméno najdou diváci v titulcích dramatu Brexit nebo sci-fi seriálu Černé zrcadlo

Natáčení začalo před týdnem, vysílání je v plánu na rok 2022.