Bára Poláková, Miroslav Krobot a Zloděj otázek. Podívejte se na trailer TvMiniUni

Trailer k filmu TvMiniUni: Zloděj otázek (zdroj: ČT24)

Televizní pořad TvMiniUni se z obrazovek ČT:D přesouvá na plátna kin. Tvůrci na přání dětských diváků i rodičů napsali nový příběh, který propojuje animaci, loutkové postavy a známé herce jako Bára Poláková, Pavel Liška, Jiří Havelka či Miroslav Krobot. Snímek TvMiniUni: Zloděj otázek se poprvé představí v květnu jako zahajovací film na festivalu ve Zlíně. Na trailer se můžete podívat už teď.

Dětský pořad TvMiniUni se na filmové plátno přesouvá po 144 odvysílaných dílech. Rozhodnutí přetvořit seriálový koncept do filmové podoby ale padlo už dávno. „Ten nápad vznikl krátce po tom, co jsme seriál rozjeli. Jedna z věcí, proč jsme se rozhodli to udělat, bylo to, že jsme chtěli vyzkoušet, jak vlastně takováto vizualita a takováto obrazová hraná forma obstojí jako film,“ říká scénárista a režisér Jan Jirků. 

„A další věc je, že jsme na seriálu dělali už dlouhou dobu a kolem jeho tvorby se sešla strašně příjemná skupina lidí, ať to byli naši loutkáři, scénáristé nebo producentská skupina. Takže jsme si řekli, že by bylo hezké celý ten seriál uzavřít nějakým větším zpracováním a udělat si něco na památku,“ pokračuje Jirků.

Známá partička postaviček z dětského pořadu TvMiniUni musí tentokrát vyřešit záhadu podivně poslušných dětí. Na pana ředitele Vránu a jeho tým se totiž obrací vyděšení rodiče, kteří vlastní děti nepoznávají – jejich ratolesti přestaly zlobit, jsou přemoudřelé a bez fantazie…

Kromě animovaných postav se ve filmu objeví herci Sebastian Pöthe, Bára Poláková, Jiří Havelka, Pavel Liška nebo Miroslav Krobot. Film se poprvé představí už 24. května na Zlín Film Festivalu.