Come Tomorrow, zpívají Dave Matthews Band, v Praze ale zahráli už včera

Dave Matthews Band koncertovali v Praze (zdroj: ČT24)

Americká kapela Dave Matthews Band loni vydala nové album Come Tomorrow, a rozhodla se proto po čtyřech letech vyjet na evropské turné. Mezi zastávky zařadila i pražské Forum Karlín, kde české fanoušky koncertem potěšila 27. března. Tříhodinový koncert pojali jako průřez svou tvorbou a i představení skladeb z loňského alba.

Kapela seskupená kolem zpěváka, skladatele a kytaristy Davea Matthewse zahrála v Praze plnému sálu. Beznadějně vyprodané jsou i nadcházející koncerty, třeba v newyorské Madison Square Garden.

Pražské vystoupení začalo pozvolně, postupně se ale Dave Matthews Band rozjeli. Během tříhodinového koncertu zazněly starší hity, ale i novinky z loňského alba. Během večera navíc posluchače bavili improvizací. Dave Matthews také česky posluchačům děkoval za to, že po letech na koncert dorazili.

Písně kapely mohli její čeští příznivci loni slyšet i na filmovém plátně. Zazněly totiž v komediálním dramatu Lady Bird nominovaném na Oscara. Matthews sám je navíc nejen muzikant, ale i herec. Objevil se třeba v romantické komedii Zkus mě rozesmát s Adamem Sandlerem a Jennifer Anistonovou.