Úhoři už mají nabito. Před ostrým zásahem do kin vystřelují trailer

Trailer: Úhoři mají nabito (zdroj: Falcon)

Doma to skřípe, dluhy se vrší a v práci to jde od desíti k pěti. Jak zažít ještě nějaké to vzrušení a zároveň pocit, že má člověk svůj život ve svých rukou? Pětice chlapíků v novém filmu Vladimíra Michálka si hraje na falešný Útvar rychlého nasazení. Černá komedie Úhoři mají nabito se do kin chystá 21. února, už nyní se ale představuje prvním trailerem.

„Když je vám třináct, házíte lidem petardy pod nohy, lijete spolužákům mléko do šatních skříněk. Prostě děláte věci, za které se o pár let později stydíte a rádi byste se za ně omluvili. Jenomže to je něco, co Robert, Komár, Arny, Dave a Karlos neznají. Zůstali pořád v těch svých třinácti, pořád mají po kapsách petardy a lijou mléko do šatních skříněk. I když jim bylo třicet, čtyřicet,“ popisuje hlavní hrdiny autor scénáře Petr Pýcha.

Jako scenárista se divákům poprvé představil loni, kdy napsal příběh ke snímku Olma Omerzua Všechno bude. Nominován je za něj na Ceny české filmové kritiky.

Hra na URNA pro pětici mužů není jen hra. Stala se únikem z nudné každodennosti, se kterým nejde přestat. Při falešných zásazích se parta nerozpakuje došlápnout si na domnělé zločince, evakuovat celou restauraci, zrekvírovat autobus nebo přepadnout benzinku. Všechno jim prochází až do okamžiku, kdy se v nesprávnou chvíli ocitnou na nesprávném místě. 

Kryštof Hádek, Jiří Vyorálek, Matěj Hádek, Patrik Holubář
Zdroj: Falcon

„Kombinace zastydlého puberťáctví, podivného idealismu a osobní frustrace,“ shrnuje motivaci „úhořů“ Petr Pýcha. Mozkem celé party je přestárlý rocker v podání Oldřicha Kaisera. Do hry na hraně se s ním pouští bratři Kryštof a Matěj Hádkové, Jiří Vyorálek a Patrik Holubář. Do života jejich postav vstoupí zásadně také Anna Kameníková, Matěj Ruppert a Martin Sitta. Producentem filmu je Slothmachine s.r.o., jedním z koproducentů Česká televize.