Klip týdne: Rybičky48 mají Lék na duši ženy

Nevíte, jak originálně požádat o ruku? Natočte o tom klip! Stejně na to šli i Rybičky48 ve své novince Lék na duši ženy.

Video si vzal na starost Ondřej Soukup a celé se točilo na jeden záběr. Jeho aktéry jsou členové kapely i jejich manažer Jakub Děkan. Děj se točí okolo zdánlivě obyčejného rande ústřední dvojice, kterou není nikdo jiný než frontman kapely Kuba Ryba a jeho dlouholetá přítelkyně Dominika. 

Scénka je inspirovaná populárním seriálem Jak jsem poznal vaši matku, kdy Ted vyřešil nedostatek času vskutku originálním minutovým rande se svou přítelkyní Stellou.  

„Písničku Lék na duši ženy jsem napsal pro svou přítelkyni a od začátku věděl, že ji chci požádat o ruku. Kdysi nám šaman na Bali řekl, že smím požádat Dominiku o ruku, až jí bude dvacet pět let. Nechtěl jsem ztratit ani den, a tak se klip točil na její dvacáté páté narozeniny. Protože jsme vše dělali v utajení, věděla Domča, že v klipu bude hrát, ale netušila, že ji na konci požádám o ruku. Vše se muselo několikrát zkoušet do onoho zlomového momentu, a nakonec se to prostě muselo povést. Kdy bude svatba? No máme rádi léto, takže myslím, že léto 2019 to jistí,“ přiblížil frontman Kuba Ryba.

Skupina Rybičky48 vydá již 1. listopadu dvojalbum Best Fuck Off/Pořád nás to baví. 26. října odstartovala turné koncertem v Ústí nad Orlicí, jež vyvrcholí 15. prosince v Brně, kde novinku pokřtí.

Rybičky48 jsou česká pop-punková kapela z Kutné Hory, založená v roce 2002. Původně se jmenovala Banánové Rybičky, ale název byla nucena změnit. V roce 2004 obsadila kapela 3. místo v Naději beatu na radiu BEAT, o rok později zvítězila v Bitvě o Sázavafest. Skupina Rybičky48 vystupovala mimo jiné i jako předkapela legendárních amerických The Offspring. V současnosti má kapela za sebou více než tisíc koncertů v Česku i zahraničí a patří mezi vyhledávané festivalové taháky.

Diskografie:
2006 - Adios Embryos!
2008 - Amores Perros, Voe!
2009 - Viva la Revolución
2011 - Deska roku
2013 - Tohle je rock 'n' roll, vy buzny
2018 - Best Fuck Off/Pořád nás to baví

Dema:
2003 - Taková normální kapela
2003 - Kuthnaja Ghora
2004 - Krasnaja Znowa

Členové:
Kuba Ryba - zpěv, baskytara
Petr Lebeda - kytara, zpěv
Ondra Štorek - bubeník, zpěv, rap
Michal Brener - kytara a zpěv

Zdroj: Wikipedia

Rybičky 48
Zdroj: ČT24/web kapely