Pec nám spadla. Rolling Stones bořili Prahu svou energií

Koncert Rolling Stones v pražských Letňanech (zdroj: ČT24)

Na padesát tisíc fanoušků všech generací si ve středu v pražských Letňanech poslechly hudební legendu. Koncert Rolling Stones, kteří se do Prahy vrátili po patnácti letech, jim nepokazily ani organizační potíže s elektronickými náramky, ani problémy s bezhotovostními platbami.

Dvě hodiny rocku z dílny legendy Rolling Stones si poslechli návštěvníci jejich pražského vystoupení na letišti v Letňanech. Na koncert přišly desetitisíce fanoušků všech generací. Zážitek jim nepokazily ani organizační potíže s vyzvedáváním elektronických náramků a problémy s bezhotovostními platbami.

Dvouhodinovou show rozpumpovali Rolling Stones skladbou Street Fighting Man. „Koncert měl vynikající zvuk, dlouhá léta jsem neslyšel tak báječný zvuk. Kytary byly nádherně čitelné, a vůbec všechny nástroje,“ pochvaluje si hudební publicista Josef Vlček. 

Stejně jako muzikanti ovládají své nástroje, používá frontman Mick Jagger jako „nástroj“ intonaci svého hlasu i taneční kroky. „Stojíte padesát metrů od Jaggera a myslíte si, že mu je třicet. Nechápete, jak to dělá v pětasedmdesáti,“ oceňuje Vlček energii, kterou frontman Stonů sršel i na pražském pódiu.

Ronnie Wood, Charlie Watts a Keith Richards
Zdroj: Vít Šimánek/ČTK

Na seznamu skladeb bylo podle očekávání to nejlepší z jejich kariéry, zazněly ale i bluesové písně z posledního alba Blue & Lonesome z roku 2016. Jednu skladbu mohli vybrat fanoušci na sociálních sítích, zvítězila píseň Under My Thumb.

Jak se máte? ptal se Jagger česky

Mick Jagger dvě třetiny koncertu uváděl v lámané češtině. A podobně jako nedávno Metallica překvapila české fanoušky skladbou Jožin z bažin, překvapil i Jagger, když česky zazpíval kousek lidovky Pec nám spadla.  

Prahu Rolling Stones navštívili naposledy v červenci 2003, dosud poslední koncert v Česku odehráli roku 2007 v Brně na turné A Bigger Bang. Po posledním pražském koncertě mají tři dny na odpočinek. V neděli pokračují s turné No Filter 2018 ve Varšavě. 

A přestože letní koncertní sezona je v Česku teprve na začátku, už teď je ale jasné, že koncert Rolling Stones bude jejím vrcholem.