Georgi Ezrovi se vyplatilo přespávat u Tamary, odnesl si novou desku

George Ezra vydal druhé album (zdroj: ČT24)

Po čtyřech letech od debutové desky se na hudební scénu vrací britský písničkář George Ezra. Čerstvá deska se jmenuje Staying at Tamara's a Ezra s ní právě zahájil světové turné, naplánoval si v něm i českou zastávku.

Nejsem kluk ani muž, ale někde mezi, říká o vlastním procesu dozrávání čtyřiadvacetiletý písničkář. Právě o tom je totiž jeho nová deska. Stejně jako ta debutová vychází ze zpěvákových zážitků z cestování – z pobytu na prasečí farmě na Isle of Skye, v bývalé kůlně na kukuřici v Kentu i v barcelonském Airbnb bytě u Tamary, podle které je celé album pojmenované.

„Našel jsem byt, který patřil Tamaře. Vůbec jsem ji neznal. Měla jeden pokoj k pronájmu. První tři noci jsem byl přesvědčen, že to byl nejhorší nápad mého života,“ svěřuje se Ezra. Nakonec v apartmá plném vinylových desek a zajímavých přátel zůstal měsíc. A napsal desku Staying at Tamara's.

Na rozdíl od předchozí nahrávky je novinka více vokální. Písně vyprávějí o útěku, snech a úzkostech, které zpěvák sám prožil. Třeba píseň Don't matter now pojednává o lidském přetížení v době chytrých telefonů.

„Jsem velmi spokojený s tím malým koutem v pop music, který jsem si pro sebe našel,“ přiznává písničkář. Před čtyřmi lety neznámého kluka z Hertfordu přes noc proslavil singl Budapest. Debutová deska Wanted on Voyage byla v Británii po albech Eda Sheerana a Sama Smithe třetí nejprodávanější a nakonec i čtyřikrát platinová.

Novinku Staying at Tamara's a Ezru uslyší čeští fanoušci i naživo. Ezra vystoupí v létě na festivalu Colors of Ostrava.