Jedna z 8 hlav šílenství patří Vladivojně La Chia

Vladivojna La Chia o albu 8 hlav šílenství (zdroj: ČT24)

Vladivojna La Chia, nezaměnitelná zpěvačka i autorka filmové hudby, vydala novou desku. Ze soundtracku ke snímku 8 hlav šílenství o životě ruské básnířky Anny Barkovové vytvořila celé album. Vedle zpěvačky samotné je na něm slyšet i Lenka Dusilová, Lucie Bílá, Kittchen anebo Aneta Langerová, která ve filmu hraje hlavní roli. Novinku představila Vladivojna La Chia v Událostech v kultuře.

Vycházela jste při psaní filmové hudby z textů Anny Barkovové?
Když jsem skládala filmovou hudbu, inspirovala mě spíš Anna Barkovová jako bytost, to, jak je pojatá ve filmu. Ale když jsem připravovala hudbu na album, tedy motivy z filmu jsem přearanžovala do písní, dostala jsem se právě do jejích básní. Její verše jsou velmi aktuální. Lehkou formou dovedla popsat věci, které prožívala – nejen v gulagu, ale i politickou situaci, přijde mi, že její jazyk je současný.

K nahrávání jste si přizvala řadu hostů, zajímavé je, že jste spojila do jednoho duetu  Anetu Langerovou a Lenku Dusilovou.
To byl nápad režisérky Marty Novákové. Celé album je pak zajímavé tím, že je na něm zvláštní spojení undergroundu s mainstreamem, zpívá na něm například Lucie Bílá i Kittchen nebo Poly z metalové Insanie, což je taková nihilistická kapela.

S albem jste se vydala i na turné. Jak vypadá jeho koncertní podoba?
S mým pětičlenným 4triem jsme skladby přearanžovali do akustické podoby, takže lidé písničky uslyší zase v úplně jiných aranžích. V pražské La Fabrice 15. listopadu vystoupí i hosté: Aneta Langerová nebo Kittchen a Jáchym Topol, který album pokřtí.