Jsou trapný, no a co? Tomicová, Mihulová a Melíšková nerespektujou padesátku

ČT uvádí nový komediální seriál Trapný padesátky (zdroj: ČT24)

Nevěra, výpověď z práce a k tomu oslava padesátých narozenin - s tím vším se musí vypořádat Trapný padesátky, hrdinky nového komediálního seriálu České televize. První díl uvidí diváci už 28. srpna. V hlavních rolích se představí Pavla Tomicová, Alena Mihulová a Klára Melíšková.

Dávno jsme nebyly ani krásné, ani naivní a neměly jsme všechno před sebou, popisuje seznámení třech kamarádek jedna z nich. S krizí středního věku se vypořádává každá po svém, jedno je ale spojuje - rozhodnutí začít znovu žít, přestože (nebo právě proto, že) právě překročily věkovou hranici, za níž mnohé z nich nevidí nic než smrt.

Anča (Alena Mihulová) je ženou v domácnosti, která věřila v dokonalý vztah - do doby, kdy se jí zaběhl manžel. Mia zase přišla o práci televizní rosničky. „Vyhodí ji, ale ona to nechce přijmout. Nechce v podstatě nic přijmout. Jede si svou vlastní cestou, do toho balí chlapy a nechce si přiznat, že už je jí padesát. A tímhle přístupem k životu se snaží nakazit i své kamarádky,“ popisuje Miu herečka Klára Melíšková.

Trailer: Trapný padesátky (zdroj: ČT24)

Do „trapného“ tria patří ještě sochařka Ema. „Myslím, že hrdinky se liší v přístupu k partnerství a mužům,“ domnívá se její představitelka Pavla Tomicová. „Alenka věří, že šťastný příběh v manželství může existovat. Mia tvrdí, že chlapi se dají výborně použít, ale na co s nimi žít, a Ema říká, že je lepší vůbec do vztahu nevstupovat.“

Je nám padesát, jsme trapný - no a co? Od toho se bude odvíjet děj i humor.
Pavla Tomicová

Seriál i o mužích a pro muže

Každý díl se věnuje jinému tématu - seriálové hrdinky tak budou řešit třeba ideální váhu nebo deprese. Scénář k seriálu napsala Irena Obermannová. „Dívat by se měli i muži, protože ti o problémech a pocitech, které se tam řeší, nevědí,“ nejsou Trapný padesátky podle ní seriál jen pro ženy. To potvrzuje i režisér Michal Vajdička. „Předpokládám, že stejně jako mně, tak i ostatní muže zaujme právě jiný, ženský pohled. Tento seriál odhaluje svět žen a jejich způsob myšlení,“ upozorňuje.

A v ženském světě samozřejmě nechybí ani muži, třeba brunátný šovinista se srdcem na dlani v podání Václava Kopty, majitel kavárny DepcaFé Marek Holý nebo Ančin manžel Bohouš, kterého si zahrál Igor Bareš. S nimi a hlavně s Trapnými padesátkami se diváci setkají po dvanáct pondělních večerů.