Craig potvrdil, že si ještě jednou zahraje Jamese Bonda

Britský herec Daniel Craig ukončil dlouhé měsíce spekulací a potvrdil, že si ještě jednou zahraje slavného agenta 007 Jamese Bonda. Uvedl to během rozhovoru s moderátorem americké The Late Show Stephenem Colbertem. Craig ztvárnil hlavní roli již ve čtyřech bondovkách. Nový snímek má být hotový na podzim 2019.

Populární moderátor a bavič Stephen Colbert se Craiga zeptal, zda se objeví ještě v nějaké bondovce. Craig odvětil stručným „Ano.“ Za to se mu vzápětí dostalo bouřlivých ovací publika. Herec však zároveň popřel, že by pak hrál ještě v nějakém filmu s Bondem.

Daniel Craig se dříve opakovaně nechal slyšet, že v dalším filmu o Bondovi už hrát nebude. Byl prý unavený a chtěl se věnovat jiným projektům. Po posledním filmu Spectre dokonce uvedl, že by si raději podřezal žíly, než aby opět hrál agenta Jejího Veličenstva.

Informaci, že se herec role znovu zhostí, už na počátku července naznačila producentka populární série Barbara Broccoliová. Craig však zprávu odmítal potvrdit. Herec, který jako agent 007 nahradil Pierce Brosnana, ztvárnil hlavní roli již ve čtyřech bondovkách: Casino Royale (2006), Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012) a Spectre (2015).

V posledních měsících se rozmnožily spekulace, kdo by mohl Daniela Craiga v kultovní roli nahradit. Mezi favority patřili herci Tom Hiddleston, Idris Elba, Aidan Turner, Damian Lewis nebo Tom Hardy. Zdá se, že si na svou případnou šanci budou muset ještě počkat.

Fiktivní britský tajný agent se zrodil jako hrdina napínavých románů Iana Fleminga v roce 1952. S prvním filmovým Bondem se diváci setkali o deset let později ve snímku Dr. No. V tomto příběhu a pak ještě šesti dalších si agenta zahrál Sean Connery. Jen V tajné službě Jejího Veličenstva ho nahradil George Lazenby. Po Connerym povolení zabíjet získal Roger Moore (začal s mottem Žít a nechat zemřít v roce 1973 a skončil Vyhlídkou na smrt v roce 1985). Na dvě bondovky získal slavný agent podobu Timothyho Daltona a poté na čtyři šarm Pierce Brosnana. Daniel Craig je Bondem od Casina Royale v roce 2006.

Sean Connery jako James Bond
Zdroj: ČT24