Zbraně a růže jsou zpět. Rocková legenda Guns N' Roses hraje v Praze

Rocková legenda Guns N' Roses hraje v Praze (zdroj: ČT24)

Americká rocková legenda Guns N' Roses se po sedmi letech vrátila do Česka. V úterý večer vystoupí v rámci turné Not In This Lifetime Tour, které zahrnuje koncerty na více než třiceti stadionech v Evropě a Severní Americe, také na letišti v pražských Letňanech.

Guns N' Roses se představí v sestavě Axl Rose (zpěv, piano), Duff McKagan (basa), Slash (sólová kytara), Dizzy Reed (klávesy), Richard Fortus (rytmická kytara), Frank Ferrer (bicí) a Melissa Reese (klávesy). Zpěvák Rose se do Letňan vrátí po roce, kdy zde zazpíval spolu s AC/DC. Kytarista Slash loni vystoupil v Malé sportovní hale na Výstavišti v Praze.

Skupina, která se proslavila svými excesy, kdy byli její členové kvůli výtržnostem nejednou odvedeni policií přímo z pódia, oznámila v loňském roce triumfální comeback, čemuž napomohlo hlavně zlepšení vyhroceného vztahu mezi Axlem Rosem a Slashem.

Jako za starých časů

Guns N' Roses vznikli v roce 1985 a svou největší slávu zažili po vydání debutové nahrávky Appetite For Destruction z roku 1987. Dvě hlavní osobnosti frontman Axl a kytarista Slash se ale stále více hádali a brzy už spolu nebyli schopni skládat ani nahrávat nové skladby. V roce 1993 ještě kapela vydala kolekci coververzí The Spaghetti Incident? a v Buenos Aires pak odehrála poslední koncert v nejslavnější sestavě.

Loni se však všechno změnilo. Guns N' Roses ohlásili comeback v obsazení jako za starých časů, se kterým nyní úspěšně objíždí svět. Na koncerty mají přichystanou třicítku písní, mezi kterými samozřejmě nechybí jejich nejslavnější hity, ale ani coververze australských AC/DC, tedy kapely, ve které zpěvák Axl poslední dobou hostuje.

Kapela se snaží navázat na svou nejslavnější éru, na dobu, kdy ohromila svět svou první nahrávkou, která se stala nejprodávanějším americkým debutem všech dob s prodejem přes 30 milionů desek.