Deafmessanger recykluje umění pro zvířecí záchranku

Deafmessanger recykluje umění pro zvířecí záchranku (zdroj: ČT24)

Začínal se sprejem na ulici, pak začal vyrábět autorské diáře, které si našly příznivce po celém světě. Výtvarník, který si říká Deafmessanger, se ale věnuje také volné tvorbě. Nové práce benefičně vystavil pod názvem Consequences v galerii pražské Kavárny, co hledá jméno.

Kromě deníků a diářů v jeho dílně vznikají také obrazy a umělecké objekty, které spojuje dřevo a různé recyklované materiály, často nalezené na ulici, stejně jako forma koláže a využití šablony a spreje.

Krása na bleším trhu

Většina motivů vychází z fotografií nebo předmětů, které Deafmessanger dostal, našel anebo pořídil na bleším trhu. Také diáře, které si našly příznivce za hranicemi republiky, Deafmessenger vyrábí se svým společníkem ručně za použití všech možných znovu použitých materiálů: fotek, starých pohlednic, map nebo úryvků knih.

Výstava Consequences, která potrvá do konce července, vznikla jako benefiční akce pro Pražskou zvířecí záchranku, jíž bude v plné výši věnován výtěžek z prodeje děl. Díky této službě mají ohrožená nebo zraněná zvířata šanci na záchranu a návrat do přírody.