Přízraky Klementina číhají na konkrétního čtenáře

Přízraky Klementina v knize (zdroj: ČT24)

Detektivní kniha Přízrak Klementina je jedním z příběhů na míru. Její autorka – Tereza Meravá – vytváří dobrodružství v prostředí někdejší jezuitské koleje vždy pro konkrétního čtenáře.

Čtenář se tak stává zároveň hrdinou knihy, kde se hlavní postava jmenuje stejně jako on a bydlí na jeho adrese. „Musela jsem verze příběhu upravovat. Už jen to, jestli je hlavním hrdinou děvče, nebo chlapec, určitým způsobem posouvá děj. Takže je to kniha skutečně na míru,“ říká o Přízraku Klementina autorka. 

Hlavní postavu zavede příběh do prostor Národní knihovny i do centra staré Prahy. „Úplně náhodou nalezne podivný vzkaz spolu se zlatou mincí a rozhodne se přijít té záhadě na kloub. Nakonec se ukáže, že se tu odehrává něco, co by se odehrávat nemělo, a společně s novými kamarády, které během pátrání nalezne, se pokusí páchání zla zastavit,“ prozradila Meravá, jaká dobrodružství na čtenáře čekají.

Aby se v knize objevilo jeho jméno, musí si ji u nakladatele nejdřív objednat. Zájemci mohou v textu najít i svoji fotografii.