Karel Štědrý si vybudoval Deephaus

Karel Štědrý o výstavě Deephaus (zdroj: ČT24)

Výraznou barevnost vyměnil za černou a bílou, skládá geometrické tvary, využívá nejrůznější materiály i struktury vypůjčené z architektury a inspiruje se i hudbou. V pražské Galerii 1. patro vystavuje své práce výtvarník Karel Štědrý. Instalace Deephaus je k vidění do 1. dubna.

Karel Štědrý o výstavě: „Postavená je trošku jako obrazový příběh. Šlo mi o vytvoření určité atmosféry, o propojování různých prvků mezi sebou, protože obrazy vznikaly v jednom roce a napojují se na sebe.

Název Deephaus odkazuje na architekturu, na prostor, který může být zároveň soukromý i veřejný. Proto k obrazům volím i reliéfní věci, které se projevují podle toho, jakým způsobem na ně svítí světlo, v jakém jsou prostředí a podobně. Deep house je také pojmenování hudebního stylu, přebírám z něj dekonstrukci rytmických linek, určitou architekturu hudby.

Důležitý je pro mě pocit budování. Jako když si dítě hraje s legem, něco si skládá, aniž by za tím muselo mít příběh nebo koncept, má prostě jen radost z tvoření.“