Brutalismus nebo Ovčáček čtveráček. ČT představuje týdeník Kultura +

Česká televize připravila nový kulturní týdeník (zdroj: ČT24)

Česká televize připravila nový pořad o kultuře. Půlhodinový magazín s vybranými hosty podrobně rozebere nejvýznamnější témata, která během týdne přinesly Události v kultuře. První díl týdeníku Kultura + můžete sledovat v sobotu od 11:05 na ČT24 nebo na webu ČT.

Studio České televize se promění v pomyslné hřiště, na kterém moderátoři rozehrají partii s osobnostmi, které mají co říct ke kulturním událostem uplynulého týdne. Nový kulturní týdeník na ČT24 nabídne rozhovory, reportáže, podstatné události týdne, osobní tipy.

Moderátory budou Tereza Willoughby a Petr Vizina, dramaturgem je Ondřej Nezbeda, režie se ujali Kamila Vondrová a Martin Vlk. „Vycházíme z toho, že zpravodajství už diváka seznámilo s danou událostí a bude možné jít víc do hloubky, věnovat se kontextu,“ říká Tereza Willoughby.

Upoutávka Kultura + (zdroj: ČT24)

„Připodobnil bych to k sobotní chvíli, kdy člověk má najednou čas podívat se zblízka na věci, které se staly v týdnu,“ doplňuje Petr Vizina. Podle dramaturga Ondřeje Nezbedy bude nový pořad přinášet vlastní témata. „Třeba v prvním díle mají diváci možnost vidět neznámý příběh skladatele soudobé hudby Martina Marka,“ zve Nezbeda diváky.

Příběh hudebníka Martina Marka doplní další témata: Bourání Transgasu aneb konec brutalismu v Čechách; Ovčáček čtveráček v přímém přenosu; nový snímek Jima Jarmusche Paterson. Premiéra běží v sobotu od 11:05 na ČT24, reprízu uvede Art v neděli po jedenácté hodině večer. Pořad je možné sledovat také na webu České televize.