Enrique Iglesias dobyl Prahu. Se slzami v očích slíbil, že se brzy vrátí

No comment: Koncert Enriqua Iglesiase v Praze (zdroj: ČT24)

Česko má za sebou premiérové vystoupení španělské popové hvězdy Enriqua Iglesiase. V neděli večer rozhýbal pražskou Tipsport Arénu téměř dvouhodinovým vystoupením v rámci turné Sex and Love. Koncert byl od října beznadějně vyprodaný. Dorazili na něj fanoušci nejen z celé republiky, ale i ze Slovenska, nebo dokonce Dánska.

Před samotným koncertem se asi půl hodiny snažil hudebně fanoušky naladit DJ. Sám Iglesias se před 14 tisíci diváky objevil kolem 20:45. Už tradičně vystoupení začal hitem I am A Freak, v prvních minutách dostal fanoušky do varu nejnovějším songem Duele el Corazon, refrén odzpívala celá aréna.

Iglesias, který je známý svým velmi vstřícným vztahem k fanouškům, se během show stihl s několika desítkami z nich vyfotit, podat si ruku a jednoho z nich si dokonce z publika vybral a pozval ho na podium. Dali si spolu dva panáky – Iglesias česky řekl „na zdraví“ – a společně zazpívali song Stand By Me.

Zpěvák Prahu několikrát pozdravil. V úvodu se omluvil, že koncert je v neděli, je prý mu jasné, že asi někteří musí ráno do práce. Fanouškům také třeba odvyprávěl, jak napsal po hádce se svou přítelkyní skladbu Loco (v překladu „Blázen“). Ta ho prý mimochodem před Prahou varovala, aby si dával pozor, protože Češky patří mezi nejkrásnější na světě.

Nejsilnější byla poslední část koncertu. Několika minut trvající ovace publika totiž zpěváka natolik dojala, že své emoce neudržel a před fanoušky se rozbrečel. Slíbil jim, že se do Prahy znovu a brzy vrátí.

Iglesiase dojali pražští fanoušci (omluvte zhoršenou kvalitu videa) (zdroj: Štěpánka Martanová)

Po dalším dlouhém potlesku a odchodu kapely ale fanoušci ještě neměli dost. I přesto, že jich už několik set arénu opustilo, volání po přídavku bylo tak hlučné a dlouhé, že se Iglesias ještě jednou přece jen objevil a zazpíval song Taking Back My Love. Po něm už ale definitivně odešel a následně i tisíce očividně spokojených fanoušků.