Na podporu knih. Koná se čtvrtý zimní Knihex

Čtvrtý zimní Knihex je větší a pestřejší (zdroj: ČT24)

Začíná už čtvrtý zimní Knihex. Dvoudenní setkání nakladatelů a čtenářů se koná od soboty do neděle ve Studiu ALTA u pražského Výstaviště. Zúčastní se čtyřicet nakladatelů a připraven je doprovodný program v podobě dílen, autorských čtení, diskusí, uvedení nových kin nebo divadla.

„Knihex chce zvýšit povědomí o malých a menších nakladatelích a jejich produkci, umožnit jim zpětnou vazbu od čtenářů a v důsledku je tedy i podpořit k vydávání dalších knih. A naopak čtenářům pomáhá objevovat nové světy,“ lákají organizátoři. Počtvrté se Knihex uskuteční v zimě po oba víkendové dny od 10 do 20 hodin v pražských Holešovicích.

V sobotu od 18 hodin se odehraje slavnostní křest souboru fejetonů spisovatele a překladatele Václava Jamka nazvaný Na onom světě se tomu budeme smát. Knihu vydalo nakladatelství Burian a Tichák.

Lichožroutí dílna nebo antik

Na jarmarku budou mít dále svoje stánky například nakladatelství Akropolis, Baobab, DharmaGaia, H&H, HOST, Knihovna Václava Havla, Labyrint & Raketa, Malvern, Meander, Nová beseda, OIKOYMENH, Paseka, Pražská scéna, Revolver Revue, RUBATO, Studio Hrdinů, UMPRUM, Verzone, Volvox Globator, časopisy A2 a Psí víno nebo papírnictví a knižní dílna Parapet. Dohromady se zúčastní čtyřicet nakladatelů.

Zároveň bude celý den probíhat doprovodný program, třeba knihvazačská, linorytová nebo lichožroutí dílna, autorská čtení, křty knih, divadlo nebo hudba. Součástí Knihexu je také antikvární stánek, kam mohou lidé přinést knihy, které už nechtějí, a jiné zase získat.