Rapl opustil Cirkus Bukowsky. Čekají ho krušné časy

Asociál, který si dělá vždycky, co chce. S detektivem Kunešem se seznámili diváci České televize už v Cirkusu Bukowsky, kde si vysloužil svým charismatem samostatný seriál. Třináct případů řeší jako Rapl od pondělí 29. srpna na ČT1 a v Krušných horách, kde to pro něj bude opravdu krušné.

Detektiv Kuneš je trochu rapl. A protože zmlátil přítele své bývalé ženy, musí opustit pražskou centrálu a odjet „do vyhnanství“, na oddělení v Krušných horách. Není ovšem zrovna týmový hráč. „Život mu dal zabrat. I tady dostane přes držku a přestane vidět věci černobíle. Posune se blíže k normálnímu člověku, který má srdce a duši,“ prozradil představitel Kuneše Hynek Čermák.

„Kuneš je zdánlivě hrozný drsňák, ale to je jen dobrá maska. Je těžké jeho něžnou duši odhalit, nicméně myslím, že holky ji poznají,“ domnívá se producent Josef Viewegh.

Hned po nástupu v pohraničí čeká drsného detektiva na stole spousta práce, vyřešit musí celkem třináct případů, jen pro jeden z nich se režisér a scenárista Jan Pachl inspiroval skutečností, ostatní jsou dílem jeho fantazie. „Každý příběh je uzavřený, díly ale propojují další děje a je v nich také spousta humoru a hodně osobních vztahů,“ doplnil Pachl. 

Prostředí pro něj prý hraje jednu z hlavních rolí, proto si pro Rapla vybral ponuré Krušné hory. „Tam je zima dlouhá, trvá skoro čtyři měsíce. Navíc v seriálu jsou i akční scény, a i když mi leckdy pomáhali kaskadéři, člověk musí nějakou kondici mít, aby to utáhl. Bylo to fyzicky tak náročné, že jsem se dostal do situací, kdy to vypadalo, že téměř nepřežiju,“ vzpomíná Hynek Čermák na natáčení.

A výlet do Krušných hor si ještě zopakuje, v plánu už je totiž druhá série.