Hip Hop Kemp neztrácí ani po patnácti letech energii

V Hradci Králové začal Hip Hop Kemp. Mezi hlavní hvězdy patří třeba americký rapper a držitel Grammy Method Man nebo teprve devětadvacetiletý Anderson Paak. Na osmi pódiích vystoupí pět set muzikantů a fanoušci si tak užijí sto hodin rappové hudby. Mezi zahraničními hvězdami nebudou chybět ani domácí: dvojnásobný vítěz cen Anděl Smack nebo veteráni PSH.

Hlavními hvězdami budou dvojice Method Man a Redman, Machine Gun Kelly, Looptroop Rockers, Wiley, H16, Ocean Wisdom nebo Anderson Paak. Silně zastoupená bude v Hradci opět i česká a slovenská hiphopová elita. Na jednom z pěti pódií vystoupí vítěz ceny Anděl Smack, veteráni PSH, Kontrafakt, Prago Union & Champion Sound, Pio Squad, IF, Paulie Garand, Kenny Rough, Pil C nebo Indy & Wich, kteří letos zažívají úspěšný comeback.

Hip Hop Kemp letos oslaví své patnácté výročí. Historie Hip Hop Kempu se začala psát před 14 lety v pardubickém areálu koupaliště Cihelna, kde se odehrál jeho pilotní ročník. O rok později se festival přesunul do Hradce Králové, kde je dodnes. Hip Hop Kemp byl zařazen mezi 50 nejlepších světových festivalů a zájem zahraničních fanoušků o tuto akci je obrovský. Hip Hop Kemp přitom neláká jen na hudbu a tanec, návštěvníky čeká i rozmanitý doprovodný program nebo třeba graffiti.