The Offspring nezvládají dvě věci najednou: skládat a koncertovat

Rozhovor s Noodlesem (zdroj: ČT24)

ROZHOVOR. „Pořád platí, že pracujeme na novém albu,“ potvrdil v rozhovoru pro ČT kytarista Noodles z The Offspring. Americká punková kapela vystoupila v pondělí, v předposlední den, na festivalu Rock for People v Hradci Králové.

Připravujete nové album?

Ano, pracujeme na novém albu. Zabírá nám to víc času, než jsme si mysleli. Ale pořád platí, že chceme vydat desku do konce tohoto roku. Když se to nepodaří, tak asi vypustíme ven jednu dvě skladby, aby od nás fanoušci měli něco nového, než bude hotová deska. Víte, pořád nám jde hlavně o fanoušky. Snad se od nás novinky dočkají už brzy. 

Jak vybíráte skladby pro koncerty na festivalech?

Uvědomujeme si, že na festivaly nechodí jen naši fanoušci.  V publiku jsou příznivci i jiných kapel, takže hrajeme víc takzvaných rádiových hitů. Když jsme na festivalu v pozici hlavních hvězd, zařazujeme spíš skladby, které mají rádi naši skalní fanoušci. Máme hodně písniček, ze kterých můžeme vybírat. Náš program pro festivaly až tak moc neupravujeme. Taky máme výběr skladeb, které sami rádi hrajeme. 

Jak zvládáte turné? Jde si zvyknout na to věčné cestování?

Nejtěžší na turné je skutečnost, že musíte hodně cestovat a nemůžete dělat věci, které máte rádi. Jen někam přijedete a odehrajete koncert. Když jste doma, a ne na turné, můžete strávit víc času skládáním nových věcí. Jsou to dvě strany jedné mince – možnost nahrávat nové písničky a pak s nimi vystupovat před fanoušky, což je vážně skvělé a zábavné.