Dianne Reevesová: Můj sen se stal skutečností

Rozhovor s Dianne Reevesovou (zdroj: ČT24)

Miluji to, co dělám, tvrdí jazzová zpěvačka Dianne Reevesová. V pátek vystoupila před vyprodanou Smetanovou síní Obecního domu. V Česku pětinásobná držitelka Grammy naposledy vystoupila loni na Jazz Festu v Brně, do Prahy se vrátila po čtyřech letech jako host festivalu Prague Proms. Posluchačům představila skladby ze svého zatím posledního alba Beautiful Life. A podle rozhovoru, který poskytla České televizi, její život je skutečně krásný.

Z rozhovoru s Dianne Reevesovou:

„Cestuji, takže lidé skutečně chtějí slyšet moji hudbu. To je požehnání. Požehnání je také, že cestuji se skupinou hudebníků, které mám ráda. Mám ráda hraní s nimi a těšíme se na setkávání s novými lidmi pokaždé, když vyjedeme na turné. Je to pro nás potěšení.

Myslím, že laskavost je základem pro nás všechny. A když se s ní setkáš, měl bys ji oplatit. Já se snažím… Moje máma vždycky říkala: Buď dobrá sama k sobě, protože když budeš dobrá k sobě, budeš dobrá a laskavá i k ostatním. Tohle platí pro každého člověka.

Miluji to, co dělám. Dávám tomu celé své srdce a jen vždy doufám, že je v tom něco, co je inspirací pro někoho jiného. První, co vkládám do hudby, je aktivita. Je to jako láska, láska se ukazuje taková, jaká je. A pro mě je hudba součástí mého života. Vekou součástí. Dávám jí ze sebe úplně všechno - a také se mi to nádherně vrací.  

Můj největší hudební sen? Pokračovat v tom, co dělám. Být otevřená novým možnostem. Jsem ráda, že jsem stále tu, a těší mě, že lidé chtějí vidět to, co dělám. Takto to je sen, který se stal skutečností. “