Poslechněte si: Česká filharmonie uzavřela sezonu pod širým nebem

ZÁZNAM: Open air koncert České filharmonie (zdroj: ČT24)

Česká filharmonie uzavřela ve středu jubilejní 120. sezonu koncertem pod širým nebem. Na Hradčanském náměstí v Praze dala prostor sólistům ze svých řad. Open air koncert natáčela Česká televize, přehrát si ho lze v následujícím videu ze záznamu.

Posluchači se seznámili se sólisty z řad filharmoniků. Hornistka Kateřina Javůrková zahrála Dukasovu Villanellu, koncertní mistr Jiří Vodička přednesl Sarasateho Cikánské melodie, Lukáš Moťka část Koncertu pro trombón filmového skladatele Nino Roty a Vladislav Borovka Piazollův Oblivion v úpravě pro anglický roh. V premiéře zazněla nová kompozice Petra Wajsara pro čtyři fagoty v podání Ondřeje Roskovce, Jaroslava Kubity, Tomáše Františe a Martina Petráka. 

Koncert moderoval Marek Eben, orchestr řídil dirigent Petr Altrichter. Ten rovnou pozval i na následující sezonu: „Začíná koncertem 29. září s houslistou Joshuou Bellem a provedením Písně o zemi Gustava Mahlera. K vrcholům sezony bude patřit například provedení Eposu o Gilgamešovi Bohuslava Martinů pod taktovkou Jiřího Bělohlávka.“